Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

понедељак, 20. јул 2015.

Свечано отварање и освећење Светосавског кампа на Озрену

У суботу 18. јула 2015. године у поподневним часовима Преосвећени Владика Хризостом стигао је у Светониколајевску обитељ на Озрену а поводом освећења
новообновљеног објекта за Светосавски омладински камп. Уз присуство свештенства, дјеце-полазника кампа, пријатеља манастира и донатора.
Преосвећени Владика Хризостом свечано је осветио објекат кампа, а након завршетка чина освећења није скривао одушевљење амбијентом и самим објектом, јер је са благословом Владике и Његовом идејом и подршком и покренут пројекат православних омладинских кампова широм наше Епархије. Преосвећени Владика захвалио се свима који су допринијели и помогли у припреми овог првог кампа у нашој Епархији посебно директору Мисијског фонда протонамјеснику Синиши Шаренцу, благословио је све присутне, сам камп са посебном жељом да овај објекат буде на корист нашој омладини. Након тога, заједнички смо обишли просторије објекта, и испред објекта уприличен је свечани програм поводом отварања Светосавског омладинског кампа. Испред Мисијског фонда Епархије, присутне је поздравио отац Срђан Радмановић, који је представио план и програм рада кампа, те се захвалио свим донаторима који су помогли ову мисију наше Епархије. Као добри домаћин, присутне је поздравио и настојатељ ове свете обитељи, архимадрит Данило и исказао своје задовољство јер се овај први камп одржава на Озрену. Као круна овог несвакидашњег догађаја, долази задовољство и осмјеси на лицу дјечице која бораве у кампу.
Програм кампа трајаће 10 дана, а сам камп се одржава са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Хризостома, у организацији Мисијског фонда Епархије а финансира подршком Министарства спољњих послова Републике Србије.


јереј Милош Тришић
 
Извор:Епархија ЗТ