Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

субота, 18. јул 2015.

Павловдан прослављен у родном месту патријарха Павла

Павловдан прослављен у родном месту патријарха Павла
Павловдан прослављен у родном месту патријарха Павла
Павловдан прослављен у родном месту патријарха Павла





Сабор Светих дванаест апостола - Павловдан молитвено је прослављен  13. јула 2015. године у храму у Кућанцима и на родном имању патријарха Павла.
У присуству многобројног верног народа и поклоника из Београда, Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован началствовао је светом архијерејском Литургијом уз саслужење свештенства Епархије пакрачко-славонске и гостију из Шапца, протојереја-ставрофора Ивана Јанчића, старешине храма Светог Василија Острошког.

Окупљени народ, после прочитаних одељака из Светог писма, поучном беседом је поучио Преосвештени Владика, подсећајучи на значај дела Светих апостола, а нарочито живот и дело апостола Павла.

После причешћа светим даровима, обављен је крсни вход - литија од храма до родног имања патријарха Павла, где је славски обред са владиком Јованом обавио прота Иван Јанчић.

После молитвеног дела прославе празника, за све присутне трпезу љубави су приредили мештани са својим свештеником протонамесником Драганом Гаћешом, парохом слатинским.


У току поподнева, Преосвештени Владика је одржао и два радна састанка са г. Митром Петковићем, вајарем из Београда, око планова на уређењу ентеријера храма Светих апостола Петра и Павла у Кућанцима, као и г. Гораном Матићем и г. Душаном Познићем око решавања административних обавеза Епархије у пословима господарења враћеном имовином и шумом манастира Светог Николаја у Ораховици.

Извор:Саборна црква Свете Тројице у Пакрацу