Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

среда, 8. новембар 2017.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ

Благословом Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија,ученици ОШ 19.Април из Дервенте,кренули су на поклоничко путовање у Манастир
Острог.Путовање је организовао вјероучитељ отац Синиша Максимовић,парох Треће парохије дервентске уз помоћ госпође Далиборке,наставнице српског језика и теолога Душка Орашанина.
Било је неопходно потрудити се,путујући цијелу ноћ,како би у суботу веома рано стигли у манастир Тврдош на Литургију.Прижељкивани сусрет с владиком Атанасијем није био могућ,али братија је припремила освјежење за ђаке,упознавање манастира и гостољубиво братство учинили су им боравак незаборавним. 
Остатак дана ђаци су провели упознајући Требиње.Незаобилазна дестинација била је Грачаница,Дучићево почивалиште,гдје су имали прилику да слушају и упознају чланове хора Јединство ,који је у граду боравио поводом одржавања Дучићевих дана,а дијелу програма присустовали су и ђаци.
Ново гостопримље услиједило је већ крајем дана доласком под Острог,гдје су ђаци обрадовани бесплатним боравком у манастирском конаку и превозом унутар манастира.Након недељне Литургије ђаци су се дружили са православним свештеником из Бразила,а потом љубазношћу братства ручали у манастирској гостопримници.
Након поновне посјете горњем Манастиру,било је време за повратак кући.Прије напуштања Црне Горе,било је времена за посјету Манастиру Пива,гдје није изостало сад већ традиционално гостопримство.




































Нема коментара:

Постави коментар