Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

уторак, 28. јул 2015.

Завршен први Светосавски омладински камп на Озрену


Завршном свечаношћу, додјелом диплома, пригодних поклона и спуштањем заставе кампа завршен је рад Светосавског омладинског кампа на Озрену који се у обновљеном објекту конаку краља Драгутина одржао од 18. до 27. јула 2015. године.
Учесници првог кампа у Епархији зворничко-тузланској из теслићког, добојског и дервентског намјесништва имали су прилику да кроз десетодневни програм активно учествују у богослужењима, спортско-рекреативном и културно-вјерском образовном програму. На завршној свечаности, дјечица су отпјевала химну Светом Сави, а директор Мисијског фонда протонамјесник Синиша Шаренац и игуман озренски Данило уручили су полазницима кампа пригодне дарове и дипломе о учешћу на кампу. Дјеца нису скривала радост и задовољство у свим данима трајања програма, а како су и сами истакли, стекли су много нових пријатеља, проширили знање о својој вјери и сами учествовали у послушањима у манастиру, и растајући се са својим другарима изразили су наду и већ се распитивали на који начин поново могу доћи на камп на Озрену.
У име Мисијског фонда Епархије, захваљујемо се свима који су на било који начин помогли нашу мисију и рад кампа, на првом мјесту Епископу Хризостому и Епархији зворничко-тузланској, архимандриту Данилу, настојатељу манастира Озрена, Компанији а.д. Витинка из Зворника, општини Петрово, министарству Спољњих послова Републике Србије, архијерејским намјесницима теслићком и добојском, као и свештеницима, вјероучитељима, васпитачима и предавачима у току трајања кампа.

јереј Милош Тришић
Извор:Епархија ЗТ