Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

среда, 17. јун 2015.

БИЦИКЛИМА МАНАСТИРИМА УКРИНСКЕ ДОЛИНЕ

Четврта рекреативна бициклијада под називом "Бициклима манастирима укринске долине" биће одржана од 26. до 28. јуна. Циљ је развој
рекреативних и спортских навика код младих и упознавање о културно-историјским споменицима уз реку Укрину, саопштено је из Туристичке организације општине Дервента.

Учесници ће кренути бициклима у петак, 26. јуна, а првог дана возиће од манастира Дубоковац у општини Брод до манастира у Доњој Бишњи код Дервенте. Преноћиште - камп биће организовано на излетишту Патковача код Дервенте.

Другог дана учесници ће возити деоницом од манастира у Доњој Бишњи до манастира у Доњем Детлаку и потом до манастира Осовица у општини Србац.

Код манастира Осовица биће постављен камп за преноћиште бициклиста.

Трећег дана учесници ће возити од манастира Осовица до цркве брвнаре у Палачковцима, а одатле преко Прњавора до манастира Ступље у општини Челинац, где се и завршава вожња.


Суорганизатори бициклијаде су туристичке организације из Брода, Српца и Прњавора, а значајан допринос манифестацији даће и спонзори и логистичка подршка - општина Дервента, Дом здравља Дервента, "Гарнизон", "Комуналац" и други.

Извор:POSAVSKE novosti