Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

уторак, 10. фебруар 2015.

Хор свештеника Епархије зворничко-тузланске

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома, хор свештеника наше Епархије покренуо је своје активности и пројекте за нову 2015. годину.
Хор свештеника је у свом досадашњем постојању узимао учешћа углавном у духовним догађајима, а између осталог пјевао је на Светој Архијерејској Литургији приликом устоличења Његовог Преосвештенстава Епископа Хризостома на Епископски трон Епархије зворничко-тузланске у Тузли, јула 2013. Године. Такође хор је учествовао на недавној Светосавској академији 26. јануара у Бијељини, изводећи композиције Подмосковске вечери, Радујсја Архијерејев, Тамо далеко и Господи сохрани.

Хор редовно одржава своје пробе у Брчком и Бијељини, а умјетнички руководилац хора свештеника је г-дин Младен Јефимић, професор у средњој музичкој школи Ст. Стојановић Мокрањац у Бијељини, иначе професор дириговања и клавира.

Хор свештеника Епархије зворничко-тузланске ће и у наредној години бити активан и присутан у свим приликама духовног живота наше Цркве, а у плану је и снимање аудио и видео записа који ће за почетак преко интернет медија бити доступни свим нашим епархиотима али и шире.

Ђакон Кристијан Ђокић
Извор: radiologos.org


Препоручујемо Православни духовни радио "ЛОГОС"
Радио при Храму Свете Петке у Грчици

www.radiologos.org