Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

недеља, 22. фебруар 2015.

Општинска такмичења из Православне вјеронауке у Зворнику, Дервенти и Добоју

Општинско такмичење из Вјеронауке у Зворнику
Дана 21. фебруара 2015. године је одржано општинско такмичење из Православне Вјеронауке за 2014/2015. годину у Основној школи „Петар Кочић“ у Козлуку. У такмичењу су учествовали ученици шестог разреда из шест школа са територије Општине Зворник, а укупно их је било осморо.
Директор школе, господин Никола Ристановић је дочекао све кандидате, допраћене њиховим вјероучитељима и поздравио их ријечима добродошлице, изложивши им укратко историјат наше школе и мјеста Козлук. Затим се приступило протоколу такмичења. Након завршетка рада Комисије за прегледање тестова је установљено да су прва три мјеста заузели ученици:
1) Данијела Манојловић, ученица ОШ „Никола Тесла“ у Пилици, вјероучитеља Дарка Перића протонамјесника; 2) Јована Стевановић, ученица ОШ „Петар Кочић“ у Козлуку, вјероучитеља Јована Максимовића протојереја; и 3) Николина Јекић, ученица ОШ „Вук Караџић“ у Роћевићу, вјероучитеља  Драгана Вуковића . Директор школе је уз асистенцију педагога, госпође Ковиљке Перућица, додијелио дипломе ученицама које су заузеле прва три мјеста, а вјероучитељи домаћини су обезбиједили на дар и успомену најбољим такмичарима пригодне поклоне.
Директор школе се, као добар домаћин, потрудио организовати послужење и ручак за све учеснике овог такмичења. На крају се свима захвалио за гостовање и учешће у такмичењу, а ученици Данијели Манојловић и њеном вјероучитељу пожелио срећу на епархијском нивоу такмичења.

протојереј Јован Максимовић
Општинско такмичење из Вјеронауке у Добоју

На дан Св. Саве Другог архиепископа српског 21.02.2015. године одржано је Општинско такмичење Општине Добој.
Такмичење је одржано у ОШ "Ђура Јакшић" у Подновљу. На истом су учешће узели ученици седам основних школа и то: Подновље као домаћин, Руданка, Станари, из Добоја Вук, Доситеј, Свети Сава и Бољанић,  а на такмичењу нису учествовали представници три Основне школе и то: Осјечани, Пакленица и Сјенина Ријека. Прво мјесто подијелили су ученици из ОШ Станари и ОШ Свети Сава из Добоја са 96 освојених бодова, друго мјесто заузео је ученик ОШ Свети Сава са 91 освојеним бодом.
По завршетку службеног дијела, припремљен је заједнички ручак и дружење за свештенике, вјероучитеље и раднике школе, а исти су припремили вјероучитељи ОШ Подновље протојереј - ставрофор Милорад Бајбић и јереј Никола Јањушић са директором школе Миланом Чобановићем и радницима школе.
Слава Богу за све.

протојереј - ставрофор Милорад Бајбић
 
У  Дервенти одржано општинско такмичење из Православне вјеронауке

У  ЈУ  ОШ   „ Никола Тесла ” у Дервенти, у суботу 21. фебруара 2015. године, одржано је општинско такмичење ученика шестих разреда из Православне вјеронауке. Након поздравног говора и упутства око организације такмичења, пет најбољи ученика са школског такмичења, у десет часова отпочели су израду теста, који је садржавао тридесет једно питање.
Ученицима захваљујемо за учешће на такмичењу и показаном знању о Христовој науци, молећи се Васкрслом Господу да у складу са тим и живе.
Свим учесницима такмичења уручени су вриједни поклони,  дар од свештеника парохије сочаничке Славољуба Тривића.
Најбоље резултате постигле су ученице:
Андреја Станић, ПО ОШ „ Никола Тесла “-  Велика Сочаница 100 бодова
Сузана Тешендић ОШ „ Никола Тесла“ – Дервента  85 бодова
Маријана Зарић ОШ „ 19. април “- Дервента 83 бода

протојереј- ставрофор Славољуб Тривић
парох парохије сочаничке
Извор:Епархија ЗТ