Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

среда, 21. јануар 2015.

Епископ Хризостом у манастиру у Доњем Детлаку

На дан успомене Св. Јована Крститеља, 20. јануара 2015. године, Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко – тузлански, посјетио је манастир Детлак изнад ријеке Укрине и служио први пут Свету архијерејску литургију у Храму Св. пророка Илије.
Са Преосвећеним Владиком г. Хризостомом саслуживали су високопреподобни архимандрити Симеон, настојатељ манастира Бишња и Нектарије, настојатељ манастира Дуга Њива, те протођакон Славољуб Милошевић. Након Свете Литургије Преосвећени Владика је у пратњи свештенства ''пронио богојављенску водицу'' по манастиру и благословио га.
У бесједи на тему „Гле, јагње Божије које узима гријехе свијета на себе...“, Преосвећени Владика је говорио о Св. Јовану Крститељу и Господу Исусу Христу и о њиховом сусрету на ријеци Јордану, истакавши "како је Тајна Богојављења највећа Божанска Тајна у којој се Цијела и Свецијела Света Тројица јавља тако што Син-Друго лице Свете Тројице у личности Исуса Христа, Јагњета Божијег и Емануила долази на ријеку Јордан и крштава се у ријеци Јордану; Дух Свети јавља се у виду глуба и стаје на Исуса изишавшег из јорданских вода, а Отац се јавља потврђивањем КРШТЕНОГ Сином Својим гласом и ријечима „Ово је син мој, који је по мојој вољи!!!“.
Љ.К.
Извор:Епархија ЗТ