Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

субота, 17. јануар 2015.

Божићно – новогодишњи пријем за свештенство Епархије зворничко - тузланске

Дана 16. јануара 2015. године са почетком у 18:30 часова поводом Божићно-новогодишњих празника, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом, приредио је пријем за мирско-парохијско свештенство подручне му Епархије. Пријем је уприличен у великој сали хотела у Дворовима.
Поздрављајући окупљено свештенство, Преосвећени Владика г. Хризостом  је рекао:
Високопречасни оци протојереји, 
Часни оци протонамјесници, јереји и ђакони,
Уважене госпође протинице, попадије и ђаконице,
Прије свега желим свима срећну и благословену Нову 2015. годину!
Желим срећне предстојеће празнике Богојављења и српску нам славу Светога Саву!

„Гле, како је лијепо и како је красно,
Када се браћа заједно радују у Христу Господу!“

Господ Исус Христос основао је и утврдио своју Цркву прво као Заједницу Светих апостола, које је изабрао из свијета и од свијета. Ту првобитну заједницу  благословио је Божанском Љубављу, Слогом и Једнодушношћу. И они даноноћно биваху заједно са својим Учитељем, трудећи се око браће и сестара. Дакле, око те мале апостолске Заједнице окупило се велико мноштво народа. О њима окупљенима бринули су Свети апостоли. То  видимо из случаја храњења пет хиљада људи! 
Полазећи од овог примјера самог Господа Исуса Христа и Светих апостола ево и ми се, света Епархија зворничко-тузланска, окуписмо на овогодишњи пријем и заједништво за овом вечером љубави, да се прије свега обрадујемо међусобним  сусретом, да се међусобно поздравимо са Мир Божији – Христос се роди, да једни другима пожелимо срећну и благословену Нову 2015. годину. 
Истински се радујем и исспуњава ме задовољство видећи вас овако сабране у име Богомладенца Христа. Ја знам, као и сви ви, да нисмо овдје ради ове вечере. Сигуран сам да сви ових дана имамо боље и више у нашим домовима, али оно што ово вече чини посебним јесте наше заједништво, наш сусрет, наш поздрав. 
Истина, наша Епархија је велика. Из тог разлога претпостављам да има свештеника који се можда и не познају. Вјерујем да је  још више госпођа протиница и попадија које се никад нису нити среле, а камоли упознале. Нека овај божићно-новогодишњи пријем и ова трпеза љубави у вашу част, послужи да се што више и боље упознате, измјените коју ријеч, да се провеселите и зарадујете. 
Претходних дана и седмица имали сте великих послова и обавеза, а већ за који дан пред вама су још веће и теже обавезе, а то је  богојављенски благослов домова. Зато искористите прилику да се вечерас барем за кратко опустите и дружите.
Користим прилику да се захвалим свима код којих смо протекле 2014. године  били у канонским посјетама на срдачном и домаћинском гостопримству. Хвала вам пуно. Ми ћемо и у Новој 2015. години наставити да посјећујемо сваку парохију, да служимо у парохијама  по програму који ће вам наша канцеларија увијек мјесец или два дана раније најавити. Нека и ова скрома трпеза нашег заједништва буде знак наше пажње и захвалности за све оно што ви чините за нас приликом наших долазака у ваше парохије и ваше парохијске домове. Хвала Вам пуно.
Молим се Богу да нам свима дода што више љубави и ревности за Цркву Божију, за нашу Епархију, за сваку парохију и Црквену општину. Искрено,  ја сам презадовољан радом и залагањем свих вас без изузетака. Ако негдје и има било какав проблемчић, то се може благом ријечју и поправити. Једно од вас тражим, а то је да све што радите радите као слободни људи у славу Божију, на корист и понос Српског народа, на част и достојанство свакога од вас. 
Све Вас срдачно поздрављам и желим Вам срећне прошле и предстојеће празнике и благословену Нову 2015. годину.
Извор:Епархија ЗТ