Добро дошли +++Храм"Преображења Господњег"+++Трећа парохија дервентска
"Ако Господ не сазида дом,узалуд се труде они који га зидају;ако Господ не сачува град,узалуд не спава чувар."

среда, 12. фебруар 2014.

ВЛАДИКА ХРИЗОСТОМ У ВЕЛИКОЈ СОЧАНИЦИ КОД ДЕРВЕНТЕ

Данас, поводом дана успомене Света три Јерарха – Светих Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоуста, 11. фебруара 2014. године, Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је село Велику Сочаницу у Општини Дервента и у храму Вазнесења Господњег у овом селу служио Свету архијерејску литургију. Са Преосвећеним Владиком саслуживали су: протојереј-ставрофор Драган Каиновић, протонамјесник Душко Дринчић из Епархије бањалучке и ђакон Богдан Стјепановић.
У бесједи Преосвећени Владика је говорио о Светим Јерарсима као великим свјетилима у тешка времена четвртог и почетка петог вијека истакавши притом историјат овог празника - дана успомене великих јерараха Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоуста.
Након Свете литургије добри и вриједни домаћини Велике Сочанице на челу са својим парохом протојерејем-ставрофором Славољубом Тривићем приредили су трпезу љубави за Преосвећеног Владику, свештенство и узванице. У току ручка све присутне поздравили су, прво парох великосочанички отац Славољуб, затим представник парохијана, који је Преосвећеном Владици уручио поклон икону Пресвете Богородице и на крају све је поздравио и захвалио се на гостопримству Преосвећени Владика г. Хризостом.
Љ.К.